By: Thea På: 4. august 2015 In: Uncategorized Comments: 0

Jeg er i øjeblikket ved at skrive en artikel om hvordan stemmen udtrykker vores selvopfattelse. Jeg har heldigvis mange stemme- og retorikinteresserede omkring mig, og nogle af dem har sendt mig linket til denne artikel fra The Guardian. Meget interessant, så bliver der skrevet om hvordan nogle former for stemmebrug faktisk kan være et bevidst valg i forbindelse med fx arbejdet, selvom de fleste af dem jeg har talt med mener at deres stemmebrug ikke er noget de tænker over eller bevidst styrer. Den ene kvinde fra artiklen siger fx:

“Ally Tubis, a 29-year-old star in the male-dominated data analysis field, explained that at first sounding far younger than her years helped her to feel safe. But finally: “Admitting that I had a voice problem and then having the guts to practice strengthening it gave me confidence, as that process took a lot of courage.” Tubis took voice training, and her career soared.

Så Allys usikkerhed fik hende altså til at påtage sig en mere forsigtig stemme. Omvendt fik hun mere selvtillid af at arbejde med sin stemmes styrke, hvilket videre førte til en styrkelse af hendes karriere.

 

Denne lille historie er meget lig det jeg oplever med mine klienter. Stemmen er forankret i kroppen, og derfor arbejder vi meget med de fysiske forudsætninger (især holdning og vejrtrækning). Men stemmen er også afhængig af hvordan du tænker om dig selv og hvordan du føler dig i forskellige situationer. Derfor er det mentale en ligeså vigtig faktor at arbejde med i stemmearbejdet – uanset om din stemmebrug er et bevidst valg eller ej.

 

Link til artiklen fra The Guardianfindes her

Leave reply:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.